انتخاب دولت (جوان) انقلابی

0

یقیناً انتخاب دولت در کشور ما از تأثیرگذارترین اموری است که از عهده ما برمی آید تأثیر گذاری در همه ارکان زندگی فردی و اجتماعی ما از امورات فرهنگی و معنوی گرفته تا اقتصاد که در سال های اخیر شاه بیت نیاز های مردم قلمداد شده است در این راستا انتخاب صحیح و عاقلانه یک وظیفه خواهد بود و چنانچه این انتخاب درست انجام بگیرد یا حداقل تلاش  کافی برای درست بودن آن وجود داشته باشد در محضر خداوند هم از برکات هر کار درستی که در کشور انجام شود برخوردار می شویم.

 به نظر بنده فردی شایسته ریاست جمهوری در کشور ماست که حداقل خصوصیات او به این ترتیب باشد:

 اول از همه از سلامت نفس و اخلاق حسنه برخوردار باشد چنین کسی منافع  حقیقی جامعه را ملاک عمل  قرار داده و از وسوسه های  دنیایی  انشاءالله بر کنار است  و همچون گذشتگانی که تجربه شده اند در پیچ و خم  رقابت‌های گروهی و خودنمایی  نمی ماند. آنچه از تعهد در توصیه های بزرگان شنیده می شود نیز حکایت از این مشخصه دارد.

 دوم داشتن منطق صحیح که از اهمیت خاصی برخوردار است. مثال‌های متعددی  وجود دارد از سیاستمدارانی که   بیانات رسانه‌ای آنها هم  نشانگر نوعی کندذهنی و یا  عدم توانایی در استدلال صحیح  در مسائل داخلی و استراتژی های پیش‌روی است. از آن بالاتر منطق صحیح برای یک رئیس جمهور، داشتن تفکر نظام‌مند (سیستماتیک) برای مرتبط ساختن تمام  ابزارها و اطلاعات و انجام بهینه و سریع امور است که در حال حاضر به شدت به چنین خصوصیتی نیاز داریم.

سوم  جوان بودن و داشتن انرژی  و خلاقیت کافی  برای احراز  چنین سمت مهمی است چراکه طبیعتاً خستگی و فرسودگی خیلی از سیاسیون و در کنار آن درگیر بودن ذهن ایشان در امورات و مناسبات فراوانی که در سمت های مختلف داشته اند مانع جدی برای شکوفایی ذهن و به وجود آمدن راه حلهای تازه برای برون رفت از گرفتاری ها و مشکلات است.

در وضعیت کنونی با توجه به آنچه از کارنامه سیاسیون در چند دهه گذشته  سراغ دارم  سپردن عنان اداره کشور به یک نیروی انقلابی، که البته تعریف انقلابی هم منطبق بر آرمانهای نظام باشد،  واجب و ضروری است. در این بین توصیه و تاکید رهبری معظم در انتخاب یک دولت جوان انقلابی بسیار دلگرم کننده و امید آفرین است

پیش از این و با توجه به ترکیب چهره های مطرح در این عرصه و با آن اشاره ای که مدتهاست رهبر عزیز داشتند آقای دکتر سعید محمد  را شایسته می دانستم و هنوز هم معتقدم ایشان ظرفیت لازم برای تحقق بحث های مطرح شده را دارا هستند.

اما با آنچه به عنوان نتیجه احراز صلاحیتها مشخص گردید عملاً دکتر محمد توفیق حضور در این دوره را نیافتند.

به بیان دیگر، فرصت بهره‌مندی از حضور برخی جوانان شایسته همچون ایشان به دلایل مختلف از جمله مقاومتیهرچند نا خواسته- که ساختار مسن مدیریتی برای ورود جوانتر ها دارند، از دست می‌رود.

البته در مورد فعل شورای محترم نگهبان انتقادات زیادی مطرح شد ولی من شخصاً اشکال را در درک اعضای شورا از انجام وظیفه قانونی ایشان میدانم و فکر میکنم تشخیص مصلحت نظام در این امر لازم است در حالی که خود اعضاء به وضوح از عدم تکلیف به مصلحت سنجی صحبت کرده اند.

در هر صورت مشخص است که اصلاح ساختار قانون و یا ترسیم حدود جدید برای مجریان قانون مطالبه بجایی است که باید با استفاده از تجربیات ۴۰ ساله انقلاب و البته با دقت و وسواس در سالیان آینده انجام شود.

و اما با توجه به مسیر قانونی اصلاح و تحول که آرزوی مردم مومن و انقلابی کشور عزیزمان است و معلوم نیست چرا اینقدر عقب می‌افتد، در این محموعه کاندیداها امید دارم که دکتر سید ابراهیم رئیسی که در دوره گذشته نیز آرای عمده جبهه انقلاب را به خود اختصاص دادند، بتوانند با قاطعیت و سلامت نفسی که در ایشان سراغ دارم، همان تحولات ضروری و ریل گذاری صحیح در مدیریت کشور را به انجام برسانند.

در مورد صبغه مدیریتی هم نسبت به دوره قبل به نظرم رشد و کمال در کار دکتر رئیسی واضح است و برنامه هایی که ارائه میشود پخته تر و کاربردی تر هستند در این میان همراهی امثال دکتر محمد و دکتر سعید جلیلی هم میتواند امید بخش باشد.

کاری که دکتر جلیلی با طرح دولت در سایه در هشت سال گذشته و با گروهی از جوانان انجام دادند هم گرچه آنطور که باید جامعیت نداشته ولی منجر به ترقی تفکر سیستماتیک و دست پرتر این کاندیدای جبهه انقلاب نسبت به سال ۹۲ شده است.

اگر این روش مطالبه گری که با عنوان دولت در سایه از طرف دکتر جلیلی انجام شده با ساز و کاری بصورت دائمی و در دانشگاهها رواج یابد، میتواند یک بازوی علمی و پژوهشی برای دولتها و یا رسانه ها و حتی مردم برای مطالبه گری عالمانه بشود.

 

در آخر از خداوند میخواهم آنچه صلاح اسلام و انقلاب در ایران و جهان است نصیب ما شود.

اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَیْکَ فِی دَوْلَهٍ کَرِیمَهٍ تُعِزُّ بِهَا الْإِسْلامَ وَ أَهْلَهُ وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ وَ تَجْعَلُنَا فِیهَا مِنَ الدُّعَاهِ إِلَى طَاعَتِکَ وَ الْقَادَهِ إِلَى سَبِیلِکَ وَ تَرْزُقُنَا بِهَا کَرَامَهَ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَهِ .

خدایا به سوى تو مشتاقیم‏ براى یافتن دولت کریمه ‏اى که اسلام و اهلش را به آن عزیز گردانى،و نفاق و اهلش را به وسیله آن خوار سازى، و ما را در آن دولت از دعوت ‏کنندگان به سوى طاعتت،و رهبران به سوى راهت قرار دهى و کرامت دنیا و آخرت را از برکت آن‏ روزیمان فرمایى.

 

ابوذر میرزاخانی/خرداد۱۴۰۰

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *